weqas

furnizor global de calitate

Weqas furnizează peste 40 de programe de încercări de competență pentru medicina de laborator.

controlul extern al calității

WEQAS este furnizor de teste de competență, acreditat UKAS, ce oferă o serie de scheme de control extern pentru mai mult de 900 de participanți – laboratoare clinice, laboratoare veterinare, servicii de patologie medico-legală, medici de îngrijire primară, unități de studii clinice etc.

Schemele Weqas sunt acreditate ISO 17043. Pentru o serie dintre scheme, Laboratorul de Referință WEQAS a stabilit, ca valoare atribuită, valori de referință. Laboratorul de referință este acreditat ISO 17025 și ISO 15195.

Weqas este și un furnizor important de programe de evaluare externă a calitații pentru echipamentele utilizate la punctul de îngrijire (POCT – Point of Care Testing). Asigurarea calității reprezintă o componentă majoră în livrarea unor servicii TPI de încredere. Schemele TPI sunt acreditate ISO 17043.

etapele participării

înscriere

Participanții se înscriu în program, în avans, pentru o perioadă de 1 an, cuprinsă între 1 Aprile anul curent si 31 Martie anul urmator. De asemenea, înscrierea este posibilă și pe parcursul derulării programelor.

distribuție

Distribuția probelor se realizează prin curierat rapid, în condiții optime, pentru a se asigura integritatea probelor în timpul transportului. Distribuția se face cu 14 zile înainte de termenul de introducere a rezultatelor.

rezultate

Weqas Interactive este serviciu On-Line complet pentru introducerea rezultatelor, accesarea și generarea rapoartelor. Accesul în aplicație este controlat și se face pe bază de user și parolă.

valori de referință

Laboratorul de referință utilizează metode de referință primare și/sau secundare pentru a atribui valori trasabile calibratorilor, materialelor de control intern și materialelor utilizate în scheme EQA.

pentru
HbA1c

Valorile de referință sunt atribuite prin metoda de referință IFCC într-un laborator de referință aprobat din rețeaua IFCC (laborator de referință și pentru rețeaua NGSP-USA).

pentru
17 analiți

Valorile de referință sunt atribuite în laboratorul de referință Weqas prin metode de referință certificate.

pentru
HDL Colesterol

Valorile de referință sunt atribuite prin metoda de referință CDC Abel-Kendall într-un laborator de referință aprobat din rețeaua CDC-USA.

formatul raportului

Pentru fiecare distribuție sunt disponibile mai multe tipuri de raport.

Pentru raportul standard și pentru raportul simplificat aveți 2 opțiuni.

raportul standard

Prezintă evaluarea performanței și date statistice aprofundate pentru a vă ajuta în remedierea problemelor.

raportul sumar

Este util pentru o identificare rapidă a analiților cu probleme, înainte de a genera rapoarte, și este valabil prin afișare pe ecran.

raportul simplificat

Prezintă date statistice de bază și reprezentare grafică a performanței cu alertare bazată pe regulile Westgard.

raportul complet

Este un raport detaliat pentru fiecare analit, raportat pentru toate secțiunile.

avantajele schemelor Weqas

schemă internațională de renume

probe provocatoare și valoroase

gratuit

Interpretarea raportului nu a fost niciodată mai ușoară, acest serviciu vi-l oferim la solicitarea dumneavoastră, gratuit.